Da li je moj telefon zaista toliko prljav?

Odgovor je DA! Činjenica je da mobilni telefon ima 18k više bakterija nego javni toalet!

Sve bakterije koje se nalaze na vašim telefonima su dospele tu usled dešavanja iz svakodnevog života. Pre nego što uhvatimo telefon u ruke mi diramo kolica iz supermarketa, razne kvake, tastere u liftovima, šipke u autobusu, naravno rukujemo se sa raznim osobama itd.. što sve dovodi do prenosa bakterija na naš telefon. Telefoni prikupljaju sve što nam ruka dodirne.

Imajući to u vidu, peremo ruke svaki dan da ostanemo zdravi, ali ne čistimo telefone koji su bili na toplim mestima poput džepa ili tašne koji su uzgajališta bakterija.

Samim tim kad izvadimo taj isti telefon iz džepa ili tašne kako bi ga koristili, bakterije i mikrobi se prenose na naše ruke,a sa našim ruku na naše lice, hranu i ostale svakodnevne stvari koje kasnije mogu da nas razbole.

Kako mogu da očistim telefon?

Najbolji način čišćenja telefona i predmeta za svakodnevnu upotrebu jeste pomoću UV-C svetla jer UV-C svetlo ubija 99,9% bakterija i virusa na predmetima čak i u teško dostupnim površinama do kojih maramice za čišćenje ne mogu doći!

Ultravioletno svetlo spada u elektromagnetski spektar sa talasnom dužinom u opsegu od 200 do 400 nm (nanometar), koja je kraća od svetlosti vidljive svetlosti, ali duža od X-zraka. Svi UV zraci i pojasevi su nevidljivi ljudskom oku.

UV spektar se može podeliti u sledeće opsege:

UV-A (dugotalasni; 400 – 315 nm): koristi se za crna svetla, štavljenje kože, očvršćavanje mastila / smole.

UV-B (srednji talasi; 315 – 280 nm): koristi se za terapiju psorijaze, može izazvati opekotine od sunca, rak kože.

UV-C (kratki talasi; 280 – 200 nm):najefikasnija za dezinfekciju bakterija i virusa.(germicida)

UV-V (vacuum UV, below 200 nm): mogu da proizvode ozon u vazduhu.

UV-C DEZINFEKCIJA

Pošto UV-C zraci blokiraju ozonski omotač, mikroorganizmi nisu razvili prirodnu odbranu od UV-C energije. Kada DNK mikroorganizma apsorbuje energiju UV-C, dolazi do molekularne nestabilnosti, što rezultira poremećajem sekvence DNK. To čini ćeliju da ne može da raste ili se razmnožava. Bez sposobnosti reprodukcije, ćelija se ne može inficirati i brzo umire.

Rezultati upotrebe Kleanify Boxa