Najbolji način da očistite telefon je lakši nego što mislite

Danas, ljudi koriste svoje telefone gotovo svuda i stalno – dok jedu, u kupatilu, dok provode vreme u javnom prevozu, dok ispijaju kafu u kafićima, itd. Ne idemo nigde bez telefona koristeći ih u različite svrhe. Kako god bilo, malo nam je poznato da opasne bakterije i štetni mikroorganizmi prekrivaju naše dragocene uređaje i mogu štetno uticati na naše zdravlje.

Nastavi sa čitanjem

Da li je UV-C svetlost efikasna za dezinfekciju?

Poznato je da UV svetlost može ubiti viruse, mikrobe i bakterije. Međutim, da li možete biti sigurni da je dovoljno efikasna ili da li šteti za naše zdravlje? Studije pokazuju da je UV-C svetlost potpuno bezbedna za ljude i da nam ni na koji način ne može naštetiti. Štaviše, upotreba UV-C svetla za dezinfekciju je izuzetno poželjna. Možda se pitate zašto.

Nastavi sa čitanjem

5 načina da ostanete zdravi tokom pandemije COVID-19

Corona virus je doneo period straha i brige. Nestrpljivi smo da se vozimo javnim prevozom ili idemo u supermarket ili tržni centar. Te dnevne aktivnosti možda nikad neće biti iste za nas kao pre, ali možemo pokušati preduzeti mere predostrožnosti i biti oprezni čak i kada se pandemija završi. Bakterije, virusi i klice su svuda oko nas, tako da bismo definitivno trebali voditi računa čak i posle COVID-19 pandemije.

Nastavi sa čitanjem