Sterilizacija

5 načina da ostanete zdravi tokom pandemije COVID-19

Corona virus je doneo period straha i brige. Nestrpljivi smo da se vozimo javnim prevozom ili idemo u supermarket ili tržni centar. Te dnevne aktivnosti možda nikad neće biti iste za nas kao pre, ali možemo pokušati preduzeti mere predostrožnosti i biti oprezni čak i kada se pandemija završi. Bakterije, virusi i klice su svuda oko nas, tako da bismo definitivno trebali voditi računa čak i posle COVID-19 pandemije. Svi smo svesni da je pranje ruku i nošenje maski od presudnog značaja kada je u pitanju zaštita sebe i svojih najmilijih od virusa, ali postoji li još nešto što možemo da učinimo?
Odgovor je da!

1.    Držite zaštitni gel za ruke u torbici sve vreme

Gelovi za dezinfekciju ruku mogu biti najprikladnije sitnice koje nam je donela epidemija COVID-19. Gelovi za dezinfekciju nam čuvaju ruke bez obzira gde se nalazimo i možemo se osećati sigurno čak i ako dodirnemo prljave šipke u javnom prevozu. Čuvaju se u našim torbama i prvom prilikom se dezinfikuju ruke.

2. Obavezno temeljno očistite voće i povrće

Ponekad se dogodi da zaboravimo na lošu naviku da ljudi dodiruju voće i povrće u supermarketima kako bismo pronašli najbolju jabuku. To je samo jedan od razloga zašto bi uvek trebalo da isperemo voće i povrće toplom vodom pre konzumacije.

3. Čuvajte lične predmete

Ponekad pranje ruku nije dovoljno. Često zaboravljamo da svi imamo „treću“ ruku koja je najprljavija od svih – naš telefon. Dezinficiranje naših telefona i drugih ličnih predmeta može biti problem jer ne bismo trebali koristiti telefon neko vreme posle primene raznih hemikalija. Međutim, postoje i razne druge opcije, a jedna od njih je kupovina UV-C uređaja za dezinfekciju koji će vaše telefone, ključeve, četkice za šminkanje dezinfikovati za samo nekoliko minuta.

4.    Zaboravite na stare loše navike

Grickate nokte ili stalno dirate lice!? Sada je najbolje vreme da se oslobodite te loše navike jer je to najlakši način širenja bakterijskih ili virusnih infekcija. Samo pokušajte i uložite napor da to ne radite.

5.    Ne zaboravite na svoj automobil

Naši automobili su drugo mesto na koje često zaboravimo. Naši točkovi i kvake na vratima mogu biti raj za bakterije i mikrobe. Zato pazite da ga redovno čistite i da nakon vožnje prebrišete sa sredstvima za čišćenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *